Graviditet uge 8-14

Er det normalt?

Okay, jeg har i noget tid overvejet om jeg skulle udgive dette indlæg, men jeg har besluttet mig for, at jeg vil være åben omkring alt i forhold til min graviditet. Dette er i håbet om at vi kan dele vores erfaringer med hinanden og ikke gå og have dårlig samvittighed hele tiden, fordi man tror man er den eneste som har det sådan.

Jeg føler at mange emner er tabubelagt under graviditet og hvis man ikke hele tiden er ovenud lykkelig eller taknemmelig, så er man et dårligt menneske som ikke fortjener den gave som graviditet er (læs: mommy police). Ovenstående mener jeg bestemt ikke er sandt, også fordi jeg har oplevet på egen krop hvor mange blandede følelser jeg kan have omkring min graviditet. Jeg ved ikke om jeg er ene om, at have disse følelser, men hvis der bare sidder én som har haft det ligesom mig, så vid at du ikke er alene!

Jeg har følt en del stress, ja nærmest angst efter jeg har fundet ud af at jeg var gravid. SELVFØLGELIG er/var jeg sindssygt glad, men jeg har inderst inde altid haft en forestilling om, at jeg ikke kunne blive gravid. En faglig grund til denne følelse har jeg ikke, men det har jeg bare altid tænkt. Da jeg så fandt ud af, at jeg var gravid blev jeg først glad og tænkte så kort tid efter: ”Så er det vel bare et spørgsmål om tid, før jeg mister barnet via abort”. Netop fordi jeg har været så sikker på, at jeg ikke kunne få børn og kender så mange som er gået igennem ufrivillig aborter osv. Ville jeg aldrig være så ’heldig’ at jeg går igennem en hel graviditet uden uheld.

For at give mig selv lidt ro satte jeg et mål, hvor jeg gav mig frem til nakkefoldsscanningen til at være bange for at miste barnet, og hvis vi fik at vide at barnet var sundt og rask herefter, så skulle jeg begynde at nyde og glæde mig over min graviditet. Alt gik som det skulle til nakkefoldsscanningen og vi lå i den lave risikogruppe, ja der var faktisk ikke en finger at sætte på Peanut.

Jeg troede at det ville give mig den største ro efter nakkefoldsscanningen, men jeg kan mærke at jeg stadig går og er sindssygt bange, for at miste. For at miste en drøm og noget som jeg aldrig troede, var muligt. For at gøre noget forkert så folk kan sige, at det er min skyld. Har allerede fået en del tarvelige kommentarer med, at jeg ikke tager hensyn til barnet fordi jeg træner, løfter osv. Og selvom jeg ved, at dette ikke er tilfældet men, at en god fysisk form vil hjælpe mig i min graviditet, så kan jeg ikke undgå at tage det nært når folk skriver sådanne ting.

Jeg ved ikke om jeg er den eneste, eller om det i virkeligheden er helt normalt, at have disse tanker, og være inderligt bange for at miste. Har du haft lignende frygt ved din graviditet, og hvis ja, hvornår begyndte du så at kunne nyde forløbet hundrede procent?

10 kommentarer

 • Pernille

  Du er psykisk ved at forberede dig til at blive mor – vi stopper aldrig med at bekymre os om vores børn og det starter den dag vi får at vide, at vi er gravide. Det er helt normalt, men jeg vil sige, at hvis du oplever at det udvikler sig negativt, altså til en form for angst, så skal du tale med din læge/jordemoder om det. Bare fordi det er normalt at bekymre sig, så må det ikke tage overhånd og lægge sig som en skygge over vores liv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Tænker, det er helt normalt 🙂
  Jeg er selv gravid og venter mit første barn. Og har haft ligende tanker fra start og har stadigvæk en angst her i uge 19. Det er svært at slippe, men tænker, at det er ok 🙂
  Den form for kommentarer planter unødvendige tanker osv. Hvilket ikke er ok. Det startede hele min “angst”
  Vil bare sige, at du ikke er ene og at det er ok, at have de tanker og følelser ❤️ du bliver en god mor 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Det er helt normalt. Bekymringerne kommer den dag man bliver konstateret gravid. Så skal man over 12. uge. Næste er hvornår mærker man lov. Næste step er at komme over grænsen for hvornår den lille kan klare sig ved at blive født for tidligt. Så nærmer fødslen sig og der tænker man om det hele nu går godt. Mens ens baby er lille bekymrer man sig om vuggedød eller om man nu hører dem når de græder (og ja, det gør man ☺️).
  At blive forælder starter ved graviditeten og det du føler er helt almindeligt. Pludselig bærer man på et lille menneske der vil forandre ens liv for altid.
  Jeg er mor til en dreng på 19 og selvom han faktisk er flyttet hjemmefra og jeg ikke ser ham så tit, så er han altid med mig og får en tanke om alt nu er som det skal være.
  Det er SÅ berigende at blive mor og far, men giver også anledning til hovedbrud.
  Det skal nok gå og du bliver den bedste mor jeres barn kan få 🙏🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Jeg ville starte ud med at sige det okay at have de tænker og følelser.
  Da jeg ventet min datter, startede tingene godt ud, vi var glade. Men set i det lys at vi var glade og spændte, så 3 måneder forinden havde vi mistet da jeg omkring 12 uger henne.
  Det at jeg havde mistet og tænke om at mit barn skulle fejl noget, vokset sig større og større i mit hovedet. Det resulterede i at jeg fik en før depression da jeg ramte den sidst månede og en fødsel depression, som varet til min datter var omkring de 5-6 måneder gamle.
  Jeg var igennem hel mit forløb, støttet af jordemoderen, sundhedsplejersken, alt familie(min mor boede hos mig, da min mand arbejde 4-7 dage ude).
  Jeg fødte en rask pige, som i dag er altid er en dejlig glad pige, som jeg har et tæt forhold til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Min lillesøster har lige lokket mig til at læse Fårking Gravid af Sofie Linde, som havde det akkurat sådan langt det meste af sin graviditet 😀 Det er en rigtig fin, sjov og ærlig beretning, i øvrigt, som jeg godt kan forstå at hun anbefalede mig – selvom jeg ikke skal have børn lige i dette sekundt (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle mor

  Det er helt normalt søde skat ❤️ Men selvfølgelig skal du glæde dig og tro på at det selvfølgelig går som det skal. Jeg syntes ikke det var specielt fedt at være gravid men var så spændt på st se og holde dig efter al den tid i maven ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Patrick

  Min kæreste har lige født og de tanker di beskriver her er helt normale. Bekymringerne bliver bare endnu værre når barnet først kommer. Kærligheden til det lille væsen overskygger dog alt ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maya

  Det er dejligt at du deler de knap så rosenrøde tanker der er ved at være gravid. Jeg er selv gravid i uge 34 og har mange bekymringer. Jeg havde også tankerne i starten, hvor jeg bare slet ikke forstod jeg var gravid Og var nervøs for at få en ufrillig abort. Da vi så var til nakkefoldsscanning fik vi tallet 228 som jo betød at vi kunne være uheldig at vores barn havde kromosomfejl. Det var så forfærdeligt at skulle gå igennem og der gik så også 25 dage før vi fik af vide at vi ventede en sund og rask pige. Det var så hårdt at skulle gå igennem så det var først der jeg rigtigt kunne begynde og glæde mig og det var i uge 18. Derudover har jeg forliggende moderkage som gør det svært for mig at mærke lillepigen. Det har virkelig også givet mig mange bekymringer og været hos lægen et par gange. Dog har hun det godt, men bekymringer kører hele tiden i hovedet. Så du er virkelig ikke alene med at have sådan nogle tanker ❤ det er fantastisk at være gravid og skabe et menneske med en man elsker. Men der kommer virkelig også mange bekymringer med og det stopper aldrig. 😯 mange kram

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fiiie

  Da min mand og jeg prøvede at blive gravide sommer 17, regnede vi enlig med at det ville gå hurtigt da vi var meget unge (23 og 24 år) men som tiden gik, tog det længere tid end forventet.
  Det tog 10 måneder før vi blev gravide og vi var over lykkelige for at det var lykket os at blive gravide for nu ventede vi endelig et rigtigt drømme barn.

  Men desværre kort tid efter, begyndte jeg at bløde og jeg “viste” at nu mister vi det barn som vi har kæmpet for at få. Vi tog til scanning som viste en blødning væk fra fosteret men fosterets hjerte slog ikke da jeg ikke var så langt henne som vi havde udregnet.
  Det var derfor min frygt for at miste begyndte.

  Jeg var bange for at miste vores barn lige indtil hun blev født. Jeg skrev dagbog under min graviditet hvor jeg gav udtryk for hvilke dage jeg var bange for at miste og hvad der gjorde jeg var bange.
  Det var først da jeg begyndte at mærke liv uden på maven, at der begyndte at gå længere tid imellem de dage hvor jeg var bange for at miste.

  Så du er bestemt ikke den eneste som føler som du gør. Du skal vide at det er helt okay og at det er okay at sige sine tanker højt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  I min første graviditet (2016) skænkede jeg det ikke en tanke – jeg vidste da godt at nogle desværre mistede, men samtidig tog jeg det som en selvfølge at nu var jeg jo blevet gravid, så måtte det jo ende med et barn – og særligt efter nakkefold gik fint – og vores graviditet gik fint og endte med en skøn pige, som snart bliver 3. Dengang fik jeg også mange kommentarer omkring min styrketræning – men du kender din krop bedst og ved hvad den er vant til ❤
  I juni 2018 blev jeg gravid igen, men abortede desværre i uge 7/8 – “heldigvis” var fosteret gået til i uge 2 og min krop kunne selv udstøde det hele – det var jeg glad for når det nu skulle være. I september 2018 blev jeg gravid igen – og i denne graviditet nåede jeg ikke rigtig at glæde mig sådan for alvor, fordi jeg netop havde oplevet at miste (og selvom det var indenfor normalen). Jeg var da glad for at vi skulle have et barn mere, men samtidig holdt jeg lidt igen – for hvad nu hvis. Jeg så frygten som en positiv ting, for det viste mig at den her baby betød noget for mig – i min optik må frygten bare ikke tage overhånd ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Graviditet uge 8-14