Jeg vejer 80 kg, og hvad så?

Hvordan ændrer jeg synet på min krop?

Efter mit sidste indlæg har jeg fået så mange kærlige og støttende beskeder, men jeg har også fået en del som giver udtryk for hvor dårligt de har det med sin krop, og egentlig er et sted i deres liv hvor jeg var for et par år siden! Derfor har jeg lavet dette post, i håbet om at kunne hjælpe dig ud på den anden side, med et mere positivt syn på dig selv og din krop.

Som du måske ved, så var jeg bestemt ikke fan af min krop da jeg var yngre, og som mange andre brugte jeg meget tid på at gå og hade mig selv. Jeg ville så gerne bare ligne de andre piger, i stedet for at have store lår, arme og topmave. Jeg følte mig udenfor, og har i mange år kæmpet med måden jeg ser mig selv på – kæmper stadig på nogle punkter!

Vi er så mange som går og hader vores krop, og bruger så meget tid på, at gå og ønske at vi var en anden, eller så anderledes ud – det ved jeg i hvert fald at jeg har gjort! Og hvad nytter det egentlig, for det kommer jo aldrig til at ske, at vi en dag vågner op i en andens krop…

Jeg har i mange år arbejdet på, at lære og acceptere mig selv, min krop og måden jeg omtaler/tænker om mig selv på. Det er hele ens tankegang omkring sig selv som man skal prøve at ændre, og det er bestemt ikke noget man bare lige gør på en dag.

Husk at rom ikke blev bygget på en dag, det tager tid og det er det første man er nødt til at acceptere.

Jeg begyndte at få professionel hjælp da jeg var inde i en meget dårlig periode og ikke kunne se mig ud af det. Jeg kunne ikke engang sige et pænt ord om mig selv, eller modtage ros fra min kæreste uden at græde. Det var så svært når nogen gav mig et kompliment, for det var jo ikke sådan jeg så mig selv?

Jeg fik en masse redskaber jeg kunne prøve mig frem med, men nogle af dem som jeg synes virkede bedst for mig var for eksempel:

  • Når jeg modtog komplimenter skulle jeg sige tak (her var en normal reaktion for mig at græde eller bare ikke rigtig at høre efter). Dvs. jeg skulle virkelig begynde at tage komplimenterne til mig og forstå at andre mennesker tænkte noget positivt om mig, også selvom jeg ikke selv gjorde.
  • En tæt på dig (kæreste, veninde eller familie) skal skrive et brev til dig hvor de skriver alle de positive ting der er ved dig som person, dette skal du læse højt for dig selv (jeg brugte det også tit til at læse igennem hvis jeg var ked af det eller havde en dårlig dag)
  • Hvordan omtaler jeg mig selv: Jeg skulle stoppe med altid at snakke negativt om mig selv også overfor andre! Dette var helt klart den sværeste, men også det som gjorde den største forskel.

Der er en masse små ting i ens hverdag man kan gøre for langsomt at ændre sine negative tanker omkring kroppen, men du skal vide at alting tager tid. Jeg arbejder med dette dagligt, og er kommet rigtig langt, men vi har alle dårlige dage. Selvom man har et par dage som er dårlige, så skal fokus altid være på, at prøve og have flere gode end dårlige, og holde fast i det!

Vi skal ikke gå og have det dårligt i vores egen krop resten af livet, vi skal føle os tilpas og lykkelig præcis som vi er! Hverken du eller jeg fortjener at bruge så meget energi på, at hade os selv. Din krop er unik og smuk!

Jeg ved ikke om jeg er den eneste som har haft det på denne måde, men jeg håber at du vil give din mening til kende, hvis du bare kan genkende lidt af det jeg skriver.

 

Kæmpe krammer

Louise

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg vejer 80 kg, og hvad så?