Starten på noget nyt ...

Mit forhold til træning

Jeg har gået til sport nærmest lige siden, at jeg kunne gå. At prøve forskellige sportsgrene har altid været spændende for mig, og nok også derfor at jeg har kunne holde motivationen igennem alle disse år. For mig har lysten til at dyrke sport været meget svingende, og i høj grad også derfor, at jeg har haft et behov for at prøve forskellige ting af.

Min mor siger, at min lyst til at prøve flere ting af på én gang, i en periode var så slem, at mine forældre var nødt til at sige stop – jeg gik både til spring gymnastik, badminton, svømning og håndbold på én gang, hvilket resulterede i at alle mine dage var optaget med sport.

Dermed ikke sagt at jeg var fanatisk eller superengageret i min sport. Jeg kunne bare super godt lide at prøve nye grænser af, og dette foregik ofte i fællesskab med mine barndomsveninder.

Igennem årene har jeg dyrket følgende sportsgrene:

Badminton – 1 år

Spring gymnastik – 10 år

Svømning – 7 år

Dans (standard & disko dans) – 3 år

Håndbold – 18 år

Styrketræning – 4-5 år

Håndbold er helt klart den sportsgren som har fyldt mest i mit liv, og jeg valgte både efterskole mm. ud fra at jeg havde et brændende ønske om, at slå igennem her. Da jeg efter mange år måtte sande, at min ryg ikke kunne klare alle de slag og knubs, som man fik, var jeg nødt til at tage et af mit livs sværeste beslutninger – at stoppe med at spille håndbold.

Jeg begyndte til genoptræning for at få min ryg på plads og det var her, at mine øjne for alvor blev åbnet op for styrketræning. Da jeg begyndte at træne, synes jeg det hele var, for at sige det mildt, pisse forvirrende da der var 1000 forskellige mennesker som havde meninger om hvordan man bør/skal træne + tusinde forskellige (åndssvage) øvelser på nettet.

Jeg havde intet kendskab til anatomi og når jeg kørte et program, havde jeg i virkeligheden ikke rigtig forståelse for hvad øvelserne gjorde godt for eller hvilken muskelgruppe jeg ramte (jo vist kunne jeg mærke det, men jeg brugte ikke tid på at sætte mig ind i det eller forstå det – jeg gjorde det bare). Da jeg fandt sammen med min nuværende kæreste, som er uddannet personlig træner, lærte han mig sindssygt meget omkring teknik, øvelser osv.

Da jeg begyndte at synes almindelig styrketræning var lidt kedeligt, kastede jeg mig ud i styrkeløft konkurrencer, hvor man stiller op i squat, bænk & dødløft, hvor man skal tage sit maks. på hvert af løftende. Det motiverede mig sindssygt meget, da jeg med forbedret teknik og mange år indenfor træningsverdenen blev hurtigt stærkt og oveni købet kunne gøre alt dette uden problemer med ryggen!!

Det har motiveret mig meget (og gør stadig) at jeg ikke bliver målt på mit udseende, men udelukkende på hvor stærk jeg er, og hvor meget vægt jeg kan flytte. Hermed ikke sagt, at jeg ikke træner for udseendets skyld (det gør alle nok inderst inde), men mest af alt fordi jeg har brug for noget i min hverdag som jeg kan have det sjovt med, være social omkring og i det hele taget bare koble fra, fra hverdagens strabadser.

Jeg synes ikke at træning skal være en sur pligt eller noget man gør fordi man ’skal’ – man skal gøre lige præcis det som gør en glad, og som man har det sjovt med. Jeg er sikker på, at jeg var stoppet med at træne for længst, hvis jeg ikke synes det var sjovt, da jeg ikke gør det for nogen andres skyld, end min egen.

Dertil sagt er det ikke altid, at man har den store lyst til at skulle tage ned i træningscentret eller lignende, men det hele handler om den indstilling man vælger at ligge for dagen og oftest ender det jo med at blive meget godt alligevel 😊

Husk på hvorfor du vælger og har de mål i livet som du har indenfor træning. Er det for din egen eller andres skyld? Gør det dig mere glad eller er det blot endnu en stressfaktor i dit liv?

Stil dig selv disse spørgsmål hver gang du er i tvivl om hvorfor du gør noget, og vælg det som gør DIG glad!

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Starten på noget nyt ...